Jag har alltid varit intresserad av kläder, och då framförallt klänningar. Jag minns hur mina föräldrar tittade lite konstigt på mig när jag pratade om ett visst tyg och hur det kändes att ha på sig, redan när jag var liten. Det var säkert mycket irriterande av mig när vi var i den lilla barnklädesaffären i orten där vi bodde, och jag inte kunde tänka mig att vi skulle köpa plagg som jag inte tyckte var fint gjorda. Det räckte liksom inte med att de hade prinsess-liknande puff-ärmar, utan de skulle vara sydda på ett särskilt sätt för att det skulle vara rätt. Och ingen annan affär med barnkläder fanns det där (om man inte räknar ICA Maxi, och där hade de sällan kläder som dög enligt mig). Kan tycka synd om mina föräldrar såhär i efterhand.

Oscarsgalan

Intresset blev mer seriöst när jag gick på högstadiet och såg klänningar från Oscarsgalan i någon tidning. Jag kunde inte släppa det, utan satt som förtrollad framför sidorna. Jag började sommarjobba för att kunna få ihop till en symaskin, och började snart försöka göra egna klänningar. Tyvärr insåg jag rätt snart att sömnad inte var min grej.

Jag är fortfarande svag just för klänningar från den galan. De behöver väl inte vara bättre än klänningar som används i andra sammanhang, men det känns fortfarande lite magiskt med Oscarsgalan, att få sitta uppe på natten och följa det, drömma om att vara där, försöka komma fram till vem som lyckats bäst just det året. I ett inlägg här på bloggen har jag skrivit om några av mina favoriter från Oscarsgalan.

Varför en blogg?

Trots att jag fick ge upp att själv skapa klänningar har modeintresset inte dalat, och det är fortfarande framförallt klänningar som fångar mig. Jag utbildade mig inom ett annat område, och jobbar med något som inte alls är moderelaterat. Just därför känns det roligt att starta en blogg som handlar om klänningar, så att mina tankar och mitt intresse får ta lite mer utrymme.Själv har jag längtat efter det, och jag hoppas att ni som är likasinnade ska trivas här. Nu som är lika konstigt besatta som jag är, av sånt som hur sömmar ska vara för att de ska vara snygga, eller hur ett tyg faller vackert, vilka knappar som lyfter en kreation, och kan fundera på om det är möjligt att det kan bli för mycket glitter.