Klänningar till jobbet

Om du jobbar i privata kläder är ett par väl valda klänningar guld värt. En enkel grå eller svart klänning kan lätt kombineras med olika saker så den passar i många olika sammanhang. Bär den med en färgglad kofta eller en strikt kavaj, med pumps eller med de fotriktiga sandalerna. Människor kommer inte ens tänka på att det är samma klänning, och själv behöver du för det mesta inte bekymra dig för vad du ska ha på dig.

Beroende på vilket jobb man har kan en lite ledigare klänning vara bra som komplement, kanske en färgglad eller mönstrad. Också den kan kombineras med olika accessoarer och skapa många olika möjligheter. Ett alternativ är att ha kjol och tröja eller blus, då kan några få basplagg skapa en mängd olika kombinationer.

Klänningar till vardags

Några klänningar som passar i privata vardagssammanhang är också bra att ha i garderoben. Själv försöker jag ha åtminstone en favorit för varje årstid. En ljus och tunn sommarklänning (gärna mönstrad), en höstklänning i lite dovare färger, och en vårklänning som för det mesta är i någon av pastellfärgerna. För vintern gillar jag stickade eller virkade klänningar, och hittar man någon som är tillräckligt stilren brukar det funka bra även om det stickade och virkade inte alltid är högsta mode. För oss som lätt fryser och inte alls tycker om att göra det är det trots allt ett bra val.

Festklänningar

Jag tänker mig att man klarar sig långt på två klänningar att ha till fest. En som går under beteckningen Den lilla svarta, och en riktigt fin. Hur fin och dyr den finare klänningen är beror såklart på vilken prisklass man kan tänka sig, och vad man gillar. Det behöver inte vara den allra dyraste, men en vacker klänning som når ner till golvet är mer användbart än man kan föreställa sig.Den lilla svarta kan se ut på många olika sätt, och det brukar inte vara svårt att hitta en som passar ens stil. Det som är smidigt med den typen av klänning är att om man hittar en som slutar strax ovanför knät så kan den användas i de finare sammanhang där det inte krävs en hellång klänning, men också vid lite enklare fester. Allt beror på hur man kombinerar med accessoarer. Undantaget är bröllop då man inte bör ha en svart klänning, men för bröllop kanske man ändå vill köpa en speciell klänning.

Klänningarna du behöver i garderoben