Mönster, färger och glitter

Trenden med färgglatt i flower power-stil fortsätter in i hösten, och blommor kommer vara ett säkert kort. Kanske känns det märkligt om man förknippar blommor med tunna sommarklänningar, varma kvällar och semester, men man kan ju faktiskt pryda även tjockare tyg med blommönster. En hel del av den varan kommer gå att hitta i höst.

Det färgglada håller i sig, och det som verkar komma starkt inför höstens lite kyligare kvällar är färgglada fuskpälsar. Perfekt att ha över en klänning. Och det passar oavsett om man vill gå all in med en färgglad klänning under, eller om man vill matcha en enkel svart klänning med den.

Jag förknippar silvrigt glitter mest med nyår, men i höst går det bra att tjuvstarta på den isiga glitterlooken innan det nya året närmar sig. En liten tight och kort klänning i silverglittrigt tyg kan göra dig till den hetaste på klubben.

Volanger och fransar

Förutom att det finns rikligt med färger och mönster så pryds klänningarna i höst gärna med volanger eller fransar. Det ska liksom inte snålas, massor av allt är lagom. Åtminstone hösten 2017. Vill man inte ha fransar på sin klänning så kan man matcha klänningen med en jeansjacka med fransar. Lite senare i höst passar det kanske med en kappa med fransdetaljer.

När det är så mycket mönster och färger som nu kan man skydda sig mot höstvädret nästan som man vill. Ett par svarta stövlar till den fransiga kappan som man har över en blommig klänning blir utmärkt, men det går lika bra att ha mönstrade gummistövlar till en helglittrig klänning, och över det dra på sig en färgglad fuskpäls. Massor av allt är lagom, som sagt.

Är fransar inte din grej kanske det passar bättre med volanger eller tyll. Är du rädd att bli för flickigt sockersöt i en blommig klänning med volanger, så går det bra att dra på sig ett par boots för att balansera. Det ska vara både tufft och ljuvt. Och måttlöst mycket. Är du lagd åt hållet att du vill skapa en minnesvärd  kreation så är detta hösten det passar att släppa hämningarna.

Klänningar för hösten